Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort de ciocolata cu toping de after eight:
- 200 grame ciocolata neagra 70% cacao
- 125 grame frisca lichida
- 100 grame zahar brun
- 100 grame zahar alb
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- 200 grame faina alba
- 2 lingurite (de cafea) praf de copt
- 1 praf de sare
- 60 grame unt
- 5 oua de casa
- 250 grame iaurt grecesc
- 2 linguri goji
- 150 grame migdale macinate
- 2 linguri dulceata de zmeura si afine
- 2 linguri crema de nuci macadamia
Ingrediente pentru glazura:
- 430 grame mascarpone
- 350 grame frisca lichida
- 120 grame zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- 1 cutie de ciocolata After Eight
Mod de pregatire tort de ciocolata cu toping after eight:
Pentru blat am folosit o tava detasabila de 26 cms pe care am uns-o cu unt si am presarat faina. Recomandarea mea este sa coaceti compozitia pentru blat in doua tavi, sau pe rand, altfel o sa stati mai bine de o ora sa paziti cuptorul asa cum am facut eu, deoarece m-am incapatanat sa coc toata compozitia intr-o singura tura.
Intai de toate, incepeti cu ciocolata rupta in bucatele, sau daca folositi Schogetten le gasiti gata rupte, pe care trebuie s-o topiti la bain-marie impreuna cu frisca amestecand continuu pana se topeste si devine ca o crema. Atentie insa la apa care nu trebuie sa atinga oala in care se afla ciocolata si frisca, apoi lasati sa se raceasca 5 minute. Pregatiti intr-un bol, faina cernuta, praful de copt si praful de sare. Intr-un alt bol amestecati ouale cu untul, zaharul alb si brun si zaharul vanilat peste care turnati apoi compozitia de ciocolata si frisca dupa ati lasat-o la racit cateva minute si continuati sa le omogenizati cu telul.
Incorporati incet toate ingredientele uscate cu cele umede, turnati si iaurtul si amestecati cu mixerul la viteza medie, marind viteza treptat, pana la perfecta omogenizare, aproximativ 3 minute. La final se adauga goji spalate in prealabil si sterse cu un servet de bucatarie, precum si migdalele macinate. Mixati inca un minutel.
Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si lasati blatul la copt pentru 35-45 de minute, testand spre final cu scobitoarea pana obtineti blatul potrivit.
Pentru glazura amestecati zaharul pudra si zahar vanilat cu mascarpone pana devine o crema luminoasa si densa, iar separat bateti frisca, dupa care o amestecati usor cu crema de mascarpone. De recomandat este sa scoateti din frigider inainte cu cateva ore toate ingredientele pentru a incepe lucrul cu ele la temperatura camerei.
Lasati crema de mascarpone la frigider pentru 3-4 ore pentru ca veti avea nevoie de o crema consistenta pentru a putea orna blatul.
Intre blaturi am pus pe o parte dulceata de zmeura si afine, iar pe cealalta parte crema de nuci macadamia. Daca nu aveti dulceata de zmeura si afine, puteti folosi alta dulceata dulce-acrisoara, ar fi minunata o dulceata de merisoare. Crema de macadamia am gasit-o intr-un supermarket undeva in Europa, iar la noi nu cred ca o veti gasi, insa o puteti inlocui cu o budinca de vanilie sau pur si simplu cu crema de mascarpone.
Jucati-va cu ciocolata After Eight dupa pofta inimii caci aveti din plin intr-o cutie, si il putea modela precum doriti, ba chiar va mai ramane si la cafeaua de dimineata.
Savurati deliciul ciocalatii negre si a celei After Eight a carei combinatie va da o nota de eleganta si finete tortului.
O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro