O mancare sanatoasa, absolut delicioasa.
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de ciuperci cu rosii:
1 kg ciuperci champignon
| 1 kg de ceapa galbena
| 1 kg de rosii
| 500 ml de suc de rosii
| 1 legatura patrunjel
| 1 lingurita sare
| putin ulei vegetal
| 3 frunze de dafin
| o lingurita cimbru
Mod de preparare mancare de ciuperci si rosii:
Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga, se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile(taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc, Se amesteca din cand in cand. Se adauga rosiile(taiate cubulete mici). Se adauga o lingurita cu sare, jumatate de litru de suc de rosii, o lingurita cu cimbru, 3 foi de dafin si se fierbe cca 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand.
Dupa o ora, se opreste focul, se mai adauga sare dupa gust, si se garniseste cu o legatura de patrunjel, doar frunzele tocate marunt(spalat si uscat in prealabil). Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|