Ingrediente necesare pentru ciocolata de casa alba:
40 grame zahar
160 ml apa
10 ml esenta de rom
150 grame unt
100 grame merisoare uscate
70 grame fistic
40 grame nuci macadamia
510 grame lapte praf
Mod de pregatire ciocolata de casa alba:
Intr-un vas se pune la fiert, la foc potrivit, zaharul si apa care se lasa pana cand da in clocot. Se ia de pe foc, dupa care se adauga esenta de rom si untul la temperatura camerei. Amestecati rapid compozitia cu o lingura lemn ca sa nu se formeze cocoloase pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Apoi se adauga laptele praf cate un pic si se amesteca rapid ca sa nu se intareasca. La final se adauga merisoarele, fisticul si nucile.
Trebuie sa aveti pregatita o tava cu folie peste care turnati compozitia mai sus "creata" care se intinde uniform pe toata suprafata tavii.
Se lasa la frigider cam 4-5 ore dupa care se taie in diferite forme.