Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru turta dulce:
- 350 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 lingurite pudra ghimbir
- 1 lingurita scortisoara
- 125 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 ou
- 5 linguri de melasa
Mod de preparare turta dulce:
Pentru decor: susan, nuci macinate, fulgi de migdale, stafide, fructe confiate, ciocolata, inimioare de zahar, nuca de cocos
Faina se amesteca cu bicarbonatul, ghimbirul, scortisoara si se framanta cu untul moale, pana se fac mici cocoloase. Se adauga oul, zaharul si melasa si se framanta de mana pana se obtine un aluat lipicios si omogen. Se acopera vasul si se lasa 15 minute la rece.
Apoi se intinde si se decupeaza cu forme de biscuiti. Se orneaza dupa preferinte si se coc la cuptor la 180 de grade.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro