1 / 4

Ciocolata de casa alba (marmorata)

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciocolata de casa alba:

  • 40 grame zahar
  • 160 ml apa
  • 10 ml esenta de rom
  • 150 grame unt
  • 100 grame merisoare uscate
  • 70 grame fistic
  • 40 grame nuci macadamia 
  • 510 grame lapte praf

Mod de pregatire ciocolata de casa alba:
 

Intr-un vas se pune la fiert, la foc potrivit, zaharul si apa care se lasa pana cand da in clocot. Se ia de pe foc, dupa care se adauga esenta de rom si untul la temperatura camerei. Amestecati rapid compozitia cu o lingura lemn ca sa nu se formeze cocoloase pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Apoi se adauga laptele praf cate un pic si se amesteca rapid ca sa nu se intareasca. La final se adauga merisoarele, fisticul si nucile.
Trebuie sa aveti pregatita o tava cu folie peste care turnati compozitia mai sus "creata" care se intinde uniform pe toata suprafata tavii.
Se lasa la frigider cam 4-5 ore dupa care se taie in diferite forme.

Aceasta reteta fost recomandata de blogul

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri