Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru turte cu branza si verdeata:

Aluat:

    200 ml apa 25 g drojdie proaspata ½ lingurita zahar un praf de sare 50 ml ulei 400 g faina

Umplutura:

    200 g branza sarata 2- 3 linguri smanatana patrunjel verde sau marar
Mod de preparare turte cu branza si verdeata:
 

Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu smantana si verdeata tocata marunt.

 

Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intind apoi foi rotunde, subtiri si aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aseaza cate o lingura cu umplutura si se aduna marginile aluatului in mijloc, presand bine sa nu se desfaca in timpul gatirii. Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc calde sau reci, cu smantana deasupra.

O reteta recomandata de blogul truedelights.