Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu capsuni:

Aluatul:

    150 g biscuiti 150 g nuca macinata 1 lingura de cacao 2 linguri de zahar praf 100 g margarina

Crema:

    4 linguri de zahar o smantana 200 ml frisca 200 g branza dulce 400 g capsuni 5 piersici

Decor:

    capsuni o ceasca sirop de menta 1 budinca de vanilie


Mod de preparare tarta cu capsuni:
 

Aluatul:
Topim margarina la foc mic, o luam de pe foc si o adaugam peste ea biscuitii faramitati si nuca. Amestecam cu zahar si cacao dupa care asezam amestecul intr-o forma de tort cu margini detasabile.
Tinem aluatul la frigider 30 minute.

 

Crema:
Se bate frisca impreuna cu smantana si zaharul, apoi amestecam cu branza dulce.
Taiem fructele si le incorporam in crema de branza.
Asezam compozitia peste blat, orna cu capsuni dupa imaginatie si dam tarta la frigider.
Pregatim o glazura din sirop de menta pe care il punem la foc si peste care adaugam budinca desfacuta in putin sirop. Asezam aceasta glazura peste tarta.
 


O reteta propusa de: predescu stela (ulina)