Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fasole crema cu usturoi:
    2 capatani usturoi sare piper 2 radacini de telina 4 morcovi 2 cepe 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.

Mod de preparare fasole crema cu usturoi:

Pentru fasolea crema cu usturoi aveti nevoie de: 2 capatani usturoi, sare, piper, 2 radacini de telina, 4 morcovi, 2 cepe si 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer. In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit. Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata. Se poate servi pe paine prajita.


Pofta buna!

text: Stama Madalina



O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)