Fasolea este un aliment bogat in nutrienti, recomandata in perioada postului si nu numai. Contine fibre insolubile si are proprietati anti-cancerigene. Iar mancarea cu fasole este preferata de multi dintre noi.
Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fasole crema cu usturoi:
2 capatani usturoi
| sare
| piper
| 2 radacini de telina
| 4 morcovi
| 2 cepe
| 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.
Mod de preparare fasole crema cu usturoi:
Pentru fasolea crema cu usturoi aveti nevoie de: 2 capatani usturoi, sare, piper, 2 radacini de telina, 4 morcovi, 2 cepe si 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.
Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer. In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit. Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata. Se poate servi pe paine prajita.
Pofta buna!
text: Stama Madalina
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Te-ar putea interesa și:
Sos tzatziki - Rețeta autentică grecească și variante delicioase ale unuia dintre cele mai fresh și îndrăgite sosuri din lume
Fasole bătută - Rețeta tradițională simplă, dar plină de savoare. Te lingi pe degete de bună ce este (și hrănitoare)!
Găluște cu prune - rețeta tradițională a celor mai pufoase și delicioase găluște cu prune
Conopidă la cuptor: Rețete delicioase și ușor de preparat
Orez cu lapte: Rețeta cea mai cremoasă și delicioasă
Varză călită - Rețete tradiționale simple, cu gust, care te poartă înapoi în timp, în bucătăria plină de arome a bunicii
Ghid complet despre hamsie și rețete delicioase de hamsii prăjite
Drob de ciuperci: Rețetă delicioasă de post și rețetă cu cașcaval
Prăjitura Snickers: Rețetă delicioasă cu alune și caramel
Compot de gutui pentru iarnă: Rețetă tradițională și beneficii pentru sănătate
Ciorbă de burtă: Rețeta tradiționala românească și secrete de preparare
Reteță prăjitura Greta Garbo, un deliciu secret pentru mesele sărbătorilor de iarnă
Cum să faci zacuscă de vinete? 5 sfaturi pentru o rețetă delicioasă și ușor de preparat
Castraveți murati: Delicii de toamnă și beneficii pentru sănătate
Zacuscă: Rețete ușoare și rapide pentru o toamnă plină de savoare
„Asiatic pentru toți” – O călătorie delicioasă în bucătăria japoneză cu Chef Cătălin Petrescu
Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui
Pulpe la cuptor cu rozmarin: o combinație simplă, dar delicioasă
3 rețete de inspirație italiană pentru o cină intimă ca la restaurant
Rețetă foarte rapidă: Quesadilla de vară
Rețete de vară: Salată mexicană cu pepene galben, gata în 5 minute
Rețetă de vară: Înghețată homemade cu pepene roșu, lime și mentă
Rețeta simplă de paste cu creveți
Salata oricărui anotimp: Rețetă ușoară de salată Buddha bowl
Începe Bucharest Coffee Festival
Sfaturi: Ce poți găti cu ouăle rămase după Paște?
Rețete rapide: Paste cu avocado și parmezan, cremoase și delicioase
Gătește rapid și sănătos: 3 rețete de omlete pufoase, delicioase și aromate
3 Rețete rapide, dar irezistibile, cu SOMON
Rețete sănătoase: Chifteluțe îmbrăcate în susan, pregătite la cuptor
|