Fasolea este un aliment bogat in nutrienti, recomandata in perioada postului si nu numai. Contine fibre insolubile si are proprietati anti-cancerigene. Iar mancarea cu fasole este preferata de multi dintre noi.
Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fasole crema cu usturoi:
2 capatani usturoi
| sare
| piper
| 2 radacini de telina
| 4 morcovi
| 2 cepe
| 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.
Mod de preparare fasole crema cu usturoi:
Pentru fasolea crema cu usturoi aveti nevoie de: 2 capatani usturoi, sare, piper, 2 radacini de telina, 4 morcovi, 2 cepe si 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.
Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer. In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit. Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata. Se poate servi pe paine prajita.
Pofta buna!
text: Stama Madalina
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Te-ar putea interesa și:
Dulceață de cireșe -rețeta tradițională și alte rețete delicioase, inconfundabile, cu gust dulceag de vară
Broccoli -Rețete simple și gustoase care pun în valoare calitățile deosebite ale acestei legume crucifere
Milkshake - rețete delicioase și ușor de preparat acasă
Ciorbă de potroace - Rețetă tradițională și beneficii
Tartă cu fructe - Rețeta perfectă pentru un desert delicios
Rețete blat tort simple pentru un desert perfect și pufos
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
|