Fasolea este un aliment bogat in nutrienti, recomandata in perioada postului si nu numai. Contine fibre insolubile si are proprietati anti-cancerigene. Iar mancarea cu fasole este preferata de multi dintre noi.
Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fasole crema cu usturoi:
2 capatani usturoi
| sare
| piper
| 2 radacini de telina
| 4 morcovi
| 2 cepe
| 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.
Mod de preparare fasole crema cu usturoi:
Pentru fasolea crema cu usturoi aveti nevoie de: 2 capatani usturoi, sare, piper, 2 radacini de telina, 4 morcovi, 2 cepe si 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.
Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer. In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit. Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata. Se poate servi pe paine prajita.
Pofta buna!
text: Stama Madalina
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Te-ar putea interesa și:
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
Cartofi la cuptor - rețeta simplă a celor mai delicioși cartofi la cuptor. Ies aurii și crocanți
Cornulețe cu untură - Rețetă bunicii pentru deserturi fragede
Rețetă tiramisu - Cum să prepari cel mai delicios și aromat desert italian
Ciorba rădăuțeană - rețeta tradițională și delicioasă, cu o textură cremoasă și hrănitoare
Lava cake - rețeta simplă și delicioasă a desertului spectaculos care a cucerit internetul și lumea întreagă
Paste carbonara - rețeta autentică și variante delicioase ale unor paste celebre pentru simplitatea și eleganța lor
Drob de miel - rețeta tradițională pentru masa de Paște, cu multe verdețuri proaspete și condimente alese
Biscuiți de casă - Rețeta bunicii, simplă și delicioasă
Minciunele, rețeta bunicii – Redescoperă gustul copilăriei
Stufat de miel - Rețeta tradițională pentru masa de Paște
Mucenici moldovenești pufoși- rețeta tradițională și delicioasă, cu nucă din belșug și miere
Gogoșari în oțet – Rețeta bunicii: secretul gustului desăvârșit
Rețetă spanac congelat - Preparare simplă și delicioasă
|