Timp de preparare: 15 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pastrav la gratar:
    1 pastrav de 300-400 de grame 1 varf de cutit sare de mare 1 varf de cutit piper macinat 1 lamaie medie (de la care se foloseste tot sucul proaspat) 2 catei de usturoi 2 lingurite de ulei vegetal



Mod de preparare pastrav la gratar:

Pestele se curata de solzi. I se inlatura intestinele, branhiile. Se spala bine cu apa rece, mai ales burta. Intre timp, se pregateste sosul din: 2 lingurite de ulei, sucul de la o lamaie, sare, piper macinat si 2 catei de usturoi zdrobiti.

Se amesteca bine ingredientele. Se stropeste pestele. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, se cresteaza pastravul, dar foarte fin, pe toata suprafata, pe ambele parti. Se stropeste intreg pestele, inclusiv burta, cu sosul obtinut. Se acopera pestele si se lasa la frigider, mai mult timp.

In acest timp se pregateste gratarul. Intre timp, se mai stropeste pastravul cu sosul obtinut, astfel incat sa imprumute aromele ingredientelor folosite. Dupa ce s-a incalzit gratarul, se asaza pe gratar si se lasa cateva minute, pe o parte si pe alta.

Se poate servi alaturi si o salata.


O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)