Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru sos de mango si rodii cu somon la cuptor:
- 1 fruct mango, curatat si taiat in cubulete de 1 cm
- 1 fir ceapa verde tocat marunt (numai partea verde)
- 1 lingura coacaze rosii uscate
- 1 lingura coacaze rosii proaspete
- 1 lingura vin de rodii
- 2 linguri coriandru proaspat
- 1 lamaie verde (lime)
- 1jumatate ceapa rosie
- 2 ardei iuti
- 1 catel usturoi
- sare, piper
Pentru somon:
- 4 fileuri somon ( a 200 g fiecare)
- 1 lamaie verde (lime)
- 2 lingurite ulei
- 2 lingurite boabe coriandru macinat
- 2 catei usturoi pisati
Pentru ornat:
Mod de preparare sos de mango si rodii cu somon la cuptor:
Pentru inceput am taiat fructul mango in cubulete de 1 cm, am tocat fin ceapa verde si coriandrul. Dupa cum spunea si reteta, daca nu gasiti seminte de rodie, adaugati 2 lingurite de ceapa rosie. Ceapa rosie va da un gust special si o culoare tare placuta acestui sos de mango. Pentru a da acel gust minunat, inconfundabil de rodie, eu am adaugat vin de rodii. Am tocat marunt ceapa rosie si ardeii iuti uscati.
Intr-un castron am amestecat cubuletele de mango, ceapa verde, ceapa rosie, si bobitele de coacaze uscate. Am stors sucul de lamaie verde, l-am turnat separat intr-un bol, in care am amestecat vinul de rodii, coriandrul proaspat tocat, ardeii iuti pisati, usturoiul pisat, sarea si piperul. Amestecul obtinut l-am turnat peste compozitia de mango. Am potrivit gustul din nou de sare si piper.
Sosul obtinut l-am pastrat peste noapte in acest bol de sticla. A doua zi, am scos din compozitie coacazele uscate si pentru un aspect mai frumos si un gust proaspat, le-am inlocuit cu bobite de coacaze proaspete. O savoare aparte!
Pentru somon, am incalzit cuptorul la 260 grade Celsius. Intre timp am scos sosul de mango din frigider si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
Intr-un bol am amestecat boabele de coriandru macinat, uleiul, sucul de lamaie, cateii de usturoi pisati, sarea si piperul. Cu acest amestec am uns cu ajutorul unei pensule fiecare din bucatile de file de somon
Pe o tava am pus hartie de copt si am asezat fileurile cu pielea in jos, le-am dat la cuptor pentru 13 minute. Daca doriti ca somonul sa fie mai putin patruns, atunci lasati fileurile la cuptor pentru 11 minute.
Am asezat fileurile de somon pe un pat de salata in farfuria de servit, peste care am pus sosul de mango. Boabele de coriandru macinat au dat o savoare speciala somonului la cuptor, iar coacazele usor acrisoare si mango parfumat au dat prospetime preparatului in sine.
Un gust minunat, un rafinament aparte, o Cina Regala!
Pentru a descoperi si alte retete la fel de delicioase, vizitati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro