Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de lamaie:
    putin unt la temperatura camerei pentru forme (ramekins) 70 gr faina 1/2 lingurita praf de copt un varf de lingurita de sare 3 oua 170 gr zahar 1 lingurita coaja rasa de lamaie si sucul de la 2 lamai 220 gr lapte zahar pudra
Mod de preparare budinca de lamaie:

Incalziti cuptorul si ungeti sase forme ceramice (ramekins) sau alte vase termorezistente. Puneti intr-o tava adanca.
Veti avea nevoie de aproximativ 6 ramekins.

Intr-un vas amestecati ingredientele uscate - faina, praful de copt si sarea.

In alt vas (mai incapator), amestecati galbenusurile cu 100 gr de zahar. Cand s-a omogenizat si a devenit pufos, adaugati untul, zeama de lamaie, laptele si faina amestecata cu praful de copt.

Intr-un al treilea vas, bateti bine albusurile cu restul de zahar, pana obtineti o spuma tare. Incorporati aceasta spume in aluat. Turnati aluatul in formele pregatite.

Turnati in tigaia in care sunt formele apa fierbinte pana ajunge nivelul la jumatatea formelor. Dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Pudrati cu zahar inainte de a servi.

O reteta recomandata de blogul Amainbucatarie.