2 oua intregi
| 4-5 linguri zahar
| 2 linguri faina
| 2 cani lapte
| 1 baton vanilie,
| 1 kg capsune spalate si puse la scurs
| 2 fructe de kivi
Mod de preparare tarta cu capsune:
Mod de preparare pentru aluat:
1. Amesteca untul cu faina (in care ai amestecat sarea si mirodeniile), cu mana, pana rezulta un aluat nisipos.
2. Adauga oul, care va lega aluatul. Daca este moale, mai adauga putina faina, daca este prea tare, o lingura cu apa sau lapte.
3. Lasa aluatul la frigider timp de o ora, apoi indinde-l cu mana intr-o tava, preferabil, rotunda. Ai grija sa ridici pe marginea tavii aluat, ca sa obtii o forma de tarta, adanca.
4. Pune-l la copt, dar ai grija sa nu se arda. Lasa aluatul la cuptor 30 de minute, in medie.
Mod de preparare pentru umplutura:
1. Sparge ouale, intr-o cratita, adauga zaharul, faina, vanilie din belsug (semintele dintr-un baton sau zahar vanilat), laptele, amesteca bine si pune compozitia pe foc, sa se lege crema, amestecand mereu.
2. Cand este gata, adauga o lingura de unt, pentru un gust deosebit.
3. Lasa crema sa se raceasca si, cand este si blatul rece, pune crema peste el.
4. Lasa prajitura la frigider, aproximativ o ora. Pune peste crema de vanilie cat de multe capsune incap, intregi sau taiate pe lung si feiute de kivi. Apoi, lasa din nou la rece.
Prajitura costa aproximativ 15 lei si are calorii cat cuprinde. Poate fi consumata cu incredere si a doua zi.
O reteta propusa de: mihaela preda (salmakis_05)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|