Un meniu usor si fara prea multe calorii.
Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru omleta cu ciuperci:
2 albusuri de ou de gaina
| 1 ou integral (albus+galbenus)
| 2-3 lingurite cu ulei de masline
| 1 lingurite cu sare
| 5 ciuperci champignon (mici, piciorusele nu se adauga in omleta)
| 2 felii de paine prajita
| cca 200 ml de lapte degresat
| cafea (2-3 lingurite)
Mod de preparare omleta cu ciuperci:
Se amesteca cafeaua cu laptele degresat, de vaca. Daca nu o puteti bea cafeaua, se poate adauga un pic de zahar, nu mai mult de 1 lingurita.
Intre timp, se spala ciupercile cu apa rece, se sterg. Se taie in felii foarte subtiri. Se tin pe gratar cateva minute sau se fierb si se pun deoparte. Se bat albusurile cu oul integral. Se adauga ciupercile gatite. Se amesteca bine. Se pune deoparte omleta.
Se pune paine la prajit, eu iubesc ideea de a praji paine in cuptor, ca mirosul sa "inunde" casa. Recomand paine integrala.
Pentru prajirea omletei aveti nevoie de cca 2-3 lingurite cu ulei de masline pentru prajit, exista asa ceva pe piata, daca nu aveti puteti folosi alt ulei vegetal, rezistent la temperaturi mari.
Se tine omleta putin pe foc. Cand s-a facut, se sectioneaza cu o paleta sau un cutit, o jumatate se pune o felie prajita, alta pe cealalta bucata de paine.
Eh, voila. Omleta cu ciuperci si paine prajita, servita alaturi de cafea cu mult lapte, dar degresat.
O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|