Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu piscoturi:

Pentru foi:

    200g.faina 50g.unt 1 ou 1 lingura de miere 50g.zahar 1 lingura cacao neagra

Pentru crema:

    1/2 l. lapte 3 linguri zahar 3 linguri faina 350g.unt sau margarina Rama 350g.zahar pudra

Pentru glazura:

    3 linguri cacao neagra 150g.zahar 3 linguri apa unt cat o nuca In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom


Mod de preparare tort cu piscoturi:

1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.
 

2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.
 

3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.
 

4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.



O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)