ghid pentru o viaţă împlinită

4 retete de prajituri cu portocale speciale pentru Craciun

slide-ul 1 / 4
4 retete de prajituri cu portocale speciale pentru Craciun:  Cozonac cu ciocolata si portocale

Cozonac cu ciocolata si portocale

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cozonac cu ciocolata si portocale:

  • 400 g faina
  • 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • praf de copt
  • 200 g fistic
  • 200 g fructe uscate (eu am folosit caise)
  • 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Mod de preparare cozonac cu ciocolata si portocale:

1. Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.

2. In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.

3. Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.

4. Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit.

5. Il lasati la cuptor cat timp e nevoie (eu testez aluatul cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca si abia apoi il puteti taia.

(* secret: inainte de a-l servi il puneam 30 de secunde in cuptorul cu microunde. timp suficient sa se inmoaie usor ciocoalata!)

Aceasta reteta a fost oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 4 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 4 retete de prajituri cu portocale speciale pentru Craciun.