1 / 5

Cozonac cu ciocolata si portocale

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cozonac cu ciocolata si portocale:

  • 400 g faina
  • 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • praf de copt
  • 200 g fistic
  • 200 g fructe uscate (eu am folosit caise)
  • 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

 

Mod de preparare cozonac cu ciocolata si portocale:

1. Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.

2. In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.

3. Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.

4. Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit.

5. Il lasati la cuptor cat timp e nevoie (eu testez aluatul cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca si abia apoi il puteti taia.

(* secret: inainte de a-l servi il puneam 30 de secunde in cuptorul cu microunde. timp suficient sa se inmoaie usor ciocoalata!)

Aceasta reteta a fost oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri