Timp de preparare: 34 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru frigarui de creveti:
    1 dovlecel mic, alb 16 creveti congelati ( usor fierti inainte) 1/2 de lingurita de piper negru macinat 1/2 de lingurita de sare sucul de la o jumatate de lamaie verde 1 sau 2 lingurite cu coriandru proaspat tocat marunt 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita de boia iute 4 bete de frigarui


Mod de preparare frigarui de creveti:

Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la frigider. Si, inainte de a va apuca de reteta, daca luati creveti congelati, lasati-le timp sa se decongeleze, sau lasati-i intr-un vas cu apa rece, mai mult timp.

Dupa cele 30 de minute, da-ti drumul la gratar (puteti face frigaruile la disc), lasati-i timp sa se incinga, si pregatiti frigaruile. Puneti alternativ rondele de dovlecel, apoi crevetii etc. Pune cele 4 frigarui pe gratarul sau discul incins si intorceti-le din cand in cand. Nu trebuie sa stea mai mult de 2 minute pe o parte. Crevetii trebuie sa fie moi, iar dovleceii la fel. Puteti servi si o salata de cruditati, fara dressing din comert.

Pofta buna sa aveti!



O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)