Este o inghetata foarte cremoasa, cu frisca si ness.
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata parfait:
500 ml. frisca
| 9 oua
| 3 plicuri zahar vanilinat bourbon
| 3 linguri ness
| 2 linguri caaco
| 6 linguri zahar
Mod de preparare inghetata parfait:
Separam albusurile de galbenusuri; albusurile le punem intr-o cratita si le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intaresc si apoi le amestecam cu frisca batuta.
Galbenusurile le impartim in 3 castroane mari (cate 3 galbenusuri in fiecare vas): in primul castron adaugam vaniliile si 2 linguri de zahar si amestecam. Al doilea castron 2 linguri de cacao si 2 linguri de zahar si amestecam. Al treilea castron, la fel ca celelalte: 3 galbenusuri, 3 linguri ness si 2 linguri ness, dupa care amestecam.
Albusurile batute si amestecate cu frisca se impart in mod egal in cele 3 vase si se amesteca fiecare in parte.
Compozitia se pune intr-un vas de yena dreptunghiular sau o forma de cozonac, astfel: se tapeteaza forma cu folie alimentara si turnam jos compozitia cu cacao, peste ea punem compozitia cu vanilie, iar ultima este compozitia cu ness.
Se da la congelator pana se intareste. Putem sa-l feliem sau se poate portiona cu clestele de inghetata.
Super aromata si cremoasa.
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru - calatorii-culinare-adina.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|