Prajitura televizor - preparata dupa reteta clasica: doua foi cu cacao, un blat din pandispan alb, crema cu lapte si glazura simpla cu cacao. Ca la mama acasa!
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura televizor:
Foi
10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 10 linguri lapte, 2 oua, 4 linguri cacao
| esenta de vanilie, 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu, zeama de lamaie, 500 g faina
Blat:
8 oua, 16 linguri zahar, 8 linguri ulei, esenta de vanilie
| 1 lingurita praf de copt, 12 linguri faina
Crema:
1 l lapte, 150 g zahar, 12 linguri amidon (faina)
| 200 g unt (margarina), esenta de vanilie, zeama de lamaie
Glazura:
3 linguri apa, 200 g zahar, 3 linguri cacao
| 50 g margarina (unt), esenta de rom
Mod de preparare prajitura televizor:
Foi:
Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta, cacaoa si faina. Se framanta bine, pana se obtine un aluat potrivit de moale. Se intind doua foi subtiri, care se coc pe fundul tavii de la aragaz, timp de 15-20 minute.
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 20-25 minute. (Dimensiuni tava: 35 cm x 30 cm.)
Crema:
Se amesteca amidonul cu zaharul si se adauga treptat laptele, amestecand energic. Se pun la fiert pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga esenta, zeama de lamaie dupa gust si untul, frecat spuma inainte.
Glazura:
Se amesteca apa, zaharul, cacaoa, margarina si se fierb pana cand se ingroasa. La final se adauga esenta de rom.
Asamblarea:
Se aseaza o foaie cu cacao, se intinde jumatate din crema, se pune blatul din pandispan, se intinde crema ramasa, se pune cea de-a doua foaie cu cacao si se intinde glazura. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in forma de patrate.
Optional, deasupra se pot pune fulgi de migdale, iar blatul din pandispan se poate insiropa usor cu sirop de lamaie, compot de ananas sau orice fel de suc de fructe.
Pofta buna!
O reteta recomandata de truedelights.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | | |