Ingrediente necesare pentru rulouri de pui cu ciuperci si cascaval:
1 piept de pui
10 fasii de sunculita tip bacon
100g cascaval
200g ciuperci
1 ardei gras rosu
3 lingurite de mustar
1 pahar de vin alb
100 g de unt
sare
piper
o crenguta de rozmarin sau cimbru
Mod de preparare rulouri de pui cu ciuperci si cascaval:
Intr-o craticioara sau o tigaie topim 50 de g de unt, se adauga ciupercile, se calesc pana scade zeama, se sareaza si se pipereaza. Se lasa deoparte la racit. Ardeiul se taie in fasii. Pieptul de pui se taie in feliute, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza, apoi se ung cu mustar. Pe fiecare feliuta de pui se pun cam 2 lingurite din ciupercile calite. Peste ciuperci se aseaza alternativ cate o bucatica de cascaval si o fasiuta de ardei rosu. Se ruleaza strans, apoi se pun pe care o fasie de bacon si se ruleaza din nou; fiecare rulou se prinde cu cate 2-3 scobitori. Se procedeaza la fel cu celelalte rulouri se aseaza apoi intr-un vas de jena. Peste rulouri se mai pun cateva bucatele de cascaval, si restul de unt taiat cubulete, se presara acele de rozmarin. Peste toate se toarna apoi vinul alb si se da la cuptor la foc mic, cam 20-30 de minute, se scot scobitorile imediat ce sunt gata.
O combinatie superba de sos dintre cascaval topit, unt si vin alb...