Pregatiri pentru Craciun: 5 aperitive dichisite

 Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval

Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rulouri de pui cu ciuperci si cascaval:

  • 1 piept de pui
  • 10 fasii de sunculita tip bacon
  • 100g cascaval
  • 200g ciuperci
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 lingurite de mustar
  • 1 pahar de vin alb
  • 100 g de unt
  • sare
  • piper
  • o crenguta de rozmarin sau cimbru

Mod de preparare rulouri de pui cu ciuperci si cascaval:

Intr-o craticioara sau o tigaie topim 50 de g de unt, se adauga ciupercile, se calesc pana scade zeama, se sareaza si se pipereaza. Se lasa deoparte la racit. Ardeiul se taie in fasii. Pieptul de pui se taie in feliute, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza, apoi se ung cu mustar. Pe fiecare feliuta de pui se pun cam 2 lingurite din ciupercile calite. Peste ciuperci se aseaza alternativ cate o bucatica de cascaval si o fasiuta de ardei rosu. Se ruleaza strans, apoi se pun pe care o fasie de bacon si se ruleaza din nou; fiecare rulou se prinde cu cate 2-3 scobitori. Se procedeaza la fel cu celelalte rulouri se aseaza apoi intr-un vas de jena. Peste rulouri se mai pun cateva bucatele de cascaval, si restul de unt taiat cubulete, se presara acele de rozmarin. Peste toate se toarna apoi vinul alb si se da la cuptor la foc mic, cam 20-30 de minute, se scot scobitorile imediat ce sunt gata.

O combinatie superba de sos dintre cascaval topit, unt si vin alb...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Piftie de porc

Piftie de porc

3 / 5

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru piftie de porc:

Raciturile, asa se numesc pe la noi, se fac din cap de porc, picioare si carne macra, dar nu foarte multa. Bucatile de carne se spala, se portioneaza si daca trebuie se sparg oasele mai mari cu toporisca pentru oase.

Se pun toate la fiert cu multa apa, cu sare, piper, un morcov ras, un ardei taiat marunt si cu alte arome, daca doriti, cel putin 4-5 ore. O reteta straveche spune ca raciturile trebuie sa fiarba 12 ore la foc mic cu capacul pus. Noi folosim o oala mare de 10 litri. Nu le fierbem 12 ore, dar vreo 5-6 ore, da. In acest timp se spumeaza fiertura ori de cate ori este nevoie.

Cand apa scade pana la 1-1,5 litri si cand, daca pui o picatura de zeama pe degete, se lipesc degetele datorita gelatinei formate, se adauga in fiertura un catel de usturoi tocat fin si 2-3 foi de dafin si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se da deoparte de pe foc.

Dupa ce se raceste putin, zeama se strecoara (altfel damful de usturoi este prea puternic) si se scoate carnea de pe oase.

Carnea si zeama se pun in boluri in mod egal si se dau la rece pe balcon. Se serveste cu mamaliguta sau cu paine, ca aperitiv sau ca fel principal.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info

 

 Aperitiv cu somon

Aperitiv cu somon

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru aperitiv cu somon:

  • biscuiti sarati
  • crema de branza
  • pateu de masline
  • castraveti
  • somon
  • fenicul
  • piper proaspat macinat


Mod de preparare aperitiv cu somon:

Cu siguranta acesta este un aperitiv care se pregateste foarte rapid si totusi este elegant si aspectuos.
Nu trebuie decat sa ungeti cativa biscuiti sarati cu crema de branza si/sau pateu de masline, sa asezati peste cate o feliuta de castravete proaspat si peste cate o fasie de somon.
La final am ornat cu frunzulite mici de fenicul si am macinat peste toate piper.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Salata de pui cu masline verzi

Salata de pui cu masline verzi

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Salata de pui cu masline verzi:

  • 1 piept de pui sau 2-3 pulpe dezosate
  • sare, boia
  • 1/2 praz
  • 1 ardei rosu
  • 1-2 fire usturoi verde
  • o mana de masline verzi
  • 200 gr maioneza
  • 1 lingura mustar Dijon
  • sare, piper

Mod de preparare salata de pui cu masline verzi:

Puiul il tocati cubulete si il caliti rapid intr-o tigaie cu putin ulei. Il condimentati daca doriti cu putina sare si boia. Intre timp tocati legumele si verdeturile si le amestecati intr-un vas incapator. Pregatiti sosul, amestecand maioneza cu mustarul. Amestecati carnea in salata, apoi adaugati sosul si amestecati bine sa se acopere bine toate ingredientele.

Aceasta retete a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 

Aperitiv festiv

Aperitiv festiv

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru aperitiv festiv:

  • paine neagra feliata
  • castravete
  • masline
  • chiftelute
  • betisoare pentru aperitive


Mod de preparare aperitiv festiv:

Facem o portie de chiftelute, pe care le taiem in jumatati. Inlaturam cu un cutit coaja feliilor de paine, apoi taiem fiecare felie in 4 bucatele mai mici si le ornam.

Este o idee de aperitiv delicios care va place cu siguranta.

O reteta propusa de blogul meosiris.blogspot.de

 Rulouri de pui cu ciuperci si cascaval
Piftie de porc
 Aperitiv cu somon
Salata de pui cu masline verzi
Aperitiv festiv

Rezumat

Incepe masa de Craciun cu aperitive care mai de care mai de dichisite. Pe langa nelipsitul sorici, celebra piftie de porc, de pui sau de curcan, iti recomandam sa decorezi masa de Craciun cu aperitive festive cu chiftelute si branza, cu aperitive cu somon, rulouri de pui cu ciuperci si cascaval, salata de pui cu masline verzi.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri