Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru falafel:Scurgem nautul cat mai bine si daca este nevoie il stergem putin cu un servet pentru a fi cat mai uscat. Il curatam de coji, il punem in tocator, alaturi de ceapa, usturoi, faina, harissa, jumatate din patrunjel, sare si restul condimentelor si amestecam pana obtinem o pasta omogena.
Din aceasta pasta formam cu mana chiftelute de marime medie pe care le prajim in ulei incins cateva minute pe fiecare parte pana cand prind culoare. Pentru a fi siguri ca nu se sfarama in tigaie, inainte de a le pune in tigaie, le putem trece prin faina. Daca aveti surprize neplacute si observati ca vi se dezintegreaza chiftelutele, adaugati inca putina faina in compozitie si framantati-o ca sa se omogenizeze.
Din rosii si patrunjel pregatim salsa: le taiem rosiile cubuletele mici, peste ele punem patrunjel tocat, ulei sare si daca preferati mai iute puteti sa puneti si aici harissa :)
Servim chiftelutele in chifle taiate pe jumatate alaturi de salsa.
O reteta recomandata de Bucataria Furnicutilor.