Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere si bezea:
    5 oua 250g zahar + 5 linguri zahar 180ml ulei 125ml apa clocotita coaja rasa de la o lamaie drojdie cat o nuca mica 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie faina cat cuprinde, ca la chec
Mod de preparare prajitura cu mere si bezea:

Se spala si se curata cca 2 kg de mere. Rase se calesc cu zahar pana scade zeama pe care o lasa.Cand sunt gata, se pune scotisoara. Galbenusurile se freaca cu 250g zahar, pana se albesc. Se adauga uleiul, putin cate putin apoi apa clocotita. Adaugam drojdia si praful ce copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina atat cat aluatul sa curga .
Compozitia se pune in tava unsa cu unt si deasupra se pun merele rase si calite. Se coace la 180 grade C si inainte cu 5 minute sa fie gata se scoate din cuptor si se intinde bezeaua facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar .
Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o crusta aurie.

O reteta recomandata de Iulia's Kitchen.