Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu capsuni: Ingrediente si cantitati pentru aluat:
    1 pachet de unt 250 gr faina 1 ou intreg un praf de sare arome
Ingrediente si cantitati pentru umplutura:
    2 oua intregi 4-5 linguri zahar 2 linguri faina 2 cani lapte 1 baton vanilie, 1 kg capsune spalate si puse la scurs 2 fructe de kivi


Mod de preparare tarta cu capsuni:
 

Mod de preparare pentru aluat:

1. Amesteca untul cu faina (in care ai amestecat sarea si mirodeniile), cu mana, pana rezulta un aluat nisipos.

2. Adauga oul, care va lega aluatul. Daca este moale, mai adauga putina faina, daca este prea tare, o lingura cu apa sau lapte.

3. Lasa aluatul la frigider timp de o ora, apoi indinde-l cu mana intr-o tava, preferabil, rotunda. Ai grija sa ridici pe marginea tavii aluat, ca sa obtii o forma de tarta, adanca.

4. Pune-l la copt, dar ai grija sa nu se arda. Lasa aluatul la cuptor 30 de minute, in medie.


Mod de preparare pentru umplutura:

1. Sparge ouale, intr-o cratita, adauga zaharul, faina, vanilie din belsug (semintele dintr-un baton sau zahar vanilat), laptele, amesteca bine si pune compozitia pe foc, sa se lege crema, amestecand mereu.

2. Cand este gata, adauga o lingura de unt, pentru un gust deosebit.

3. Lasa crema sa se raceasca si, cand este si blatul rece, pune crema peste el.

4. Lasa prajitura la frigider, aproximativ o ora. Pune peste crema de vanilie cat de multe capsune incap, intregi sau taiate pe lung si feiute de kivi. Apoi, lasa din nou la rece.

Prajitura costa aproximativ 15 lei si are calorii cat cuprinde. Poate fi consumata cu incredere si a doua zi.


O reteta propusa de: mihaela preda (salmakis_05)