Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura Snickers:

Blat:

    5 oua 5 linguri faina 5 linguri zahar 250 g nuca 1 lingurita bicarbonat

Crema:

    2 galbenusuri 2 linguri faina 100 g zahar 150 ml lapte 250 g margarina 200 g ciocolata la borcan (Finetti)

Mod de preparare prajitura Snickers:

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute, pentru a deveni mai crocante. Cand sunt gata, se maruntesc. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul. Albusurile se bat spuma separat, dupa care se amesteca cele doua compozitii, usor. La final, se adauga nuca maruntita. Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.

Sa trecem la crema: cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana cand zaharul se topeste. Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit. Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.
Asamblarea e foarte simpla.
Blatul se poate insiropeaza de exemplu, cu cafea. Deasupra se pune crema, se niveleaza, se intinde un strat de frisca, apoi nuca pisata..Se lasa vreo 1-2 ore, dupa care este gata de servit.

Pofta buna!
 


O reteta propusa de: Adelina Ungureanu (Ade02)