Timp de preparare: 1h 20' - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu topping de capsuni:
    biscuiti digestivi unt faina branza philadelphia oua smantana zahar esenta vanilie lamaie


Mod de preparare:
 

Pt o forma de tort : blat-150-200 gr biscuiti sfaramati bine, amestecati cu 80 gr unt topit pana se incorporeaza..se pune folie de aluminiu in tava si biscuitii bine presati si intinsi ca un blat.
Se dau 10 min la rece pana facem aluatul
Pt aluat: 4 cutii branza philadelphia de 200 gr (si mai grasa) la temperatura camerei(sunt si de 125) +o cana smantana (cam 100 gr) +2 lingurite zeama lamaie+putina esenta de vanilie+2-3 linguri de zahar+3-4 oua(puse pe rand)+ 2 linguri de faina.toate puse pe rand si mixate. Se toarna peste blatul scos din frigider si se baga la cuptor 40 -50 de min pana devine aurie.(la foc mai mic sa se coaca) eu mai pun la sfarsit cateva linguri de smantana amestecate cu putina zeama de lamaie si vanilie ,(intins bine pe toata suprafata)pe deasupra, sa nu se vada imperfectiunile si se mai lasa 10minute. Se poate lasa sa se raceasca in cuptor sa nu dea inapoi..apoi bagata la rece si servita cu topping de capsuni sau fructe de padure...zmeura..ce vreti voi
 


O reteta propusa de: cristina CHIVU (crissam05)