Daca te-ai saturat de friptura la cuptor sau la gratar, venim in ajutorul tau cu aceasta delicioasa tocanita.
Timp de preparare: Rapid
Numar de portii: 4
Complexitate: usor
Ingrediente necesare pentru tocanita de miel:
1kg cartofi, curatati si taiati
| 1 ceapa mare, curatata si taiata
| sare si piper
| 4 antricoate de miel, fara grasime
| 4 rinichi de miel, taiati si curatati
| 2 lingurite de cimbru
| 300ml zeama de pui sau de miel
| 30g unt, topit
Mod de preparare tocanita de miel:
1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Puneti un strat de cartofi pe fundul cratitei, apoi imprastiati
jumatate din ceapa si ceva condimente. Aranjati bucatile de antricot deasupra, apoi rinichii injumatatiti.
Presarati cimbru si asezonati bine.
2. Puneti un alt strat de cartofi, apoi restul cepei si condimente. Terminati cu inca un strat de cartofi,
aranjati pe deasupra.
3. Turnati zeama de pui sau miel. Ungeti cartofii cu jumatate din cantitatea de unt. Acoperiti cu folie de
aluminiu sau un capac. Coaceti in cuptor pentru 2 ore. Indepartati capacul sau folia. Mariti temperatura
la 220 de grade. Puneti restul untului peste cartofi, dati inapoi la cuptor si lasati pentru inca 30 de
minute.
Pe blogul Amainbucatarie descoperiti si alte retete gustoase!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|