1 / 6

Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale:

  • 300 grame faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 2 oua de casa
  • 3 banane coapte, zdrobite
  • coaja de la o portocala
  • zeama si pulpa de la o jumatate de portocala (cam 25 ml)
  • 150 grame zahar brut
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 90 grame unt la temperatura camerei
  • 70 ml iaurt grecesc
  • 75 grame nuci macadamia tocate marunt
  • 30 grame ciocolata amaruie decor


Ingrediente pentru glazura:

  • 250 grame unt 82% grasime (la temperatura camerei)
  • 175 grame zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 picatura esenta de portocale
  • 20 ml zeama de portocale
  • 2-3 picaturi colorant (gel) portocaliu
  • bomboane colorate de decor


Mod de pregatire briose:

1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.
2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.
3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se omogenizeaza ingredientele.
4. Se adauga iaurtul si zeama de portocale si se mixeaza in continuare.
5. Se toaca nucile macadamia cu cutitul si se incorporeaza in blat.
6. Blatul se pune in formele pentru briose, cate o lingura (de inghetata) si jumatate.
7. Se presara deasupra cu ornamente de ciocolata.
8. Tava se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
9. Se lasa la racit pe un gratar inainte de a se decora cu glazura.


Mod de pregatire glazura de portocale:

1. Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si sarea pentru 4-5 minute.
2. Se adauga treptat esenta de portocale si sucul.
3. Se coloreaza cu 2-3 picaturi de colorant gel portocaliu. Se mixeaza pana se distribuie culoarea uniform.
4. Cu ajutorul unui pos, se pune glazura deasupra brioselor.
5. Se decoreaza cu bomboane colorate.

O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri