5 / 6

Fursecuri fragede

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fursecuri fragede:

  • 240 ml unt la temperatura camerei
  • 175 gr. faina
  • 65 gr. zahar pudra
  • 45 gm amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Se mai pot adauga nuci, fulgi de ciocolata etc.

Mod de preparare fursecuri fragede:

Incalzeste cuptorul la 150 grade C. Este important sa nu supra-incalzim cuptorul, daca e prea fierbinte, untul si zaharul vor “fierbe” si vei sfarsi cu niste biscuiti foarte friabili, ce se vor rupe de indata ce pui mana pe ei.

Amestecam untul, faina cernuta, zaharul si vanilia cu mixerul, folosind paletele de aluat, la viteza mica pana ce se incheaga dupa care se schimba paletele, se pun cele de amestecare si se mai bat 10 minute – nu mai mult, caci nu se mai tine forma cand se coace.

Punem aluatul in pistonul de spritat….Ei, hopa, atunci am observat ca nazdravanii mei imi asasinasera unealta de spritat. Nu mai aveam nici pistonul cu care sa imping aluatul si era si crapat. Pffff, a trebuit sa improvizez, mi-am…fabricat un aparat de spritat dintr-o punga de plastic careia i-am taiat putin un colt. A mers asa….pana s-a rupt punga, m-am enervat si am pus pur si simplu aluatul cu o lingurita pe o foaie de copt, in forma de cookies mici. Se pot decora si cu fulgi de ciocolata, bucatele mici de nuca etc. Eu am preferat sa le las simple. Pana spritezi aluatul, trebuia avut grija sa nu-l tinem prea aproape de cuptor ca sa nu se inmoaie excesiv dar nici nu trebuie bagat la frigider caci se va intari si nu va mai putea fi spritat.

Dureaza un sfert de ora 20 de minute pana sunt gata, la foc moderat. Prima tura i-am scos-o deindata ce au inceput a se colora la baza, a doua am asteptat nitel sa se rumeneasca. Foarte bune ambele variante. Cand sunt gata, se scot, se lasa sa se raceasca si fie se presara cu zahar pudra, fie se orneaza cu ciocolata topita sau cu glazura tip icing.

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri