3 / 6

Biscuiti aromati cu ciocolata alba

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru biscuiti aromati cu ciocolata alba:

  • 250 g faina
  • 200 g miere
  • 100 g unt
  • 80 g miez nuca
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir uscat macinat
  • 2 lingurite cacao
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja razuita de la 1 portocala
  • 1 praf sare

pentru glazura

  • 100 g ciocolata alba
  • 3 picaturi ulei vegetal

Mod de preparare biscuiti aromati cu ciocolata alba:

Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Punem miezul de nuca intr-o tava si coacem pana ce capata o aroma placuta (in jur de 7 minute). Lasam nucile sa se raceasca, dupa care le maruntim fin intr-un robot de bucatarie, le lasam deoparte. Intr-un castron incapator amestecam faina, nucile maruntite, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul, sarea, coaja de portocala si toate condimentele aromate.

 

Intr-un ibric punem mierea si untul si dam pe foc pana ce devin o masa fluida omogena. Turnam amestecul peste compozitia de faina si condimente din castron si amestecam bine. Framantam un aluat care se lipeste usor de maini. Dam aluatul la frigider pentru 10 minute. Aluatul va deveni usor lucios si nelipicios.

Din aluat formam bile de marimea unei nuci sau intindem aluatul pe masa de lucru usor infainata si taiem din el forme de biscuiti. Eu am ales sa fac si niste stelute pentru ca mi-am dorit ca biscuitii mei sa aiba doua texturi diferite. Biscuitii rotunzi vor fi mai pufosi la interior, in timp de stelutele vor fi crocante. Punem biscuitii intr-o tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-13 minute. Scoatem biscuitii si ii lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

 

Intr-un castron asezat pe baie de aburi topim ciocolata impreuna cu uleiul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta si o taiem la un colt. Peste biscuitii raciti trasam linii subtiri de ciocolata.

Mai dam biscuitii pentru 5-10 minute la frigider pentru ca ciocolata sa se raceasca.

Sunt foarte buni si aromati.

Nu uitati, dragii mei: in fiecare zi cu un gest mic, puteti face un om fericit!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri