Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ceai de hibiscus si iasomie:
- 200-250 ml apa clocotita;
- 4-5 flori de Hibiscus uscate;
- un cub zahar brun (optional);
- 2-3 cuisoare sau o steluta de anason;
- cateva flori uscate de iasomie (optional).
Mod de preparare ceai de hibiscus si iasomie:
1. Se pune pe foc un ibric cu apa si se lasa pana da in clocot.
2. Intr-o ceasca se pregatesc flori de hibiscus si cuisoare si se toarna peste apa clocotita.
3. Se lasa deoparte pentru aproximativ 5 minute pana se coloreaza apa si se preia aroma.
4. Se adauga zahar dupa gust.
5. Pentru varianta cu iasomie, se adauga si o lingurita de flori de iasomie in ceasca.
6. Optional se poate adauga zeama sau o felie de lamaie.
O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro