O reteta delicioasa de pui la gratar cu salata de leurda, foarte consistenta si sanatoasa. De data aceasta am vrut sa aduc mai multe arome de primavara in farfurie si am ales sa pregatesc niste simple pulpe de pui cu o salata de sezon.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui la gratar cu salata de leurda:
pulpe de pui dezosate
| condimentate cu sare de Himalaya si piper colorat, proaspat macinate
| o legatura de leurda
| morcovi
| ceapa rosie
| ulei de rapita
| sare
| boabe intregi de piper rosu
Mod de preparare:
Dupa cum va spuneam, vantul de pe malul Begai a fost un cosmar, mai ales cand vrei sa pornesti un foc! Si desi am deja o experienta destul de bogata in a aprinde un foc - deci nu e nevoie sa spuneti ca sunt doar o femeie neindemanatica - era o provocare si sa reusesc sa aprind un chibrit.
Dar o data pornit focul in interiorul gratarului nu am mai avut bataie de cap. Am lasat sa se incalzeasca bine in interior, urmarind doar termometrul de pe capac. Apoi am pus pe plita de fonta (incredibil accesoriu!) pulpele de pui condimentate cu ingrediente proaspat macinate.
Am ales condimente de baza, dar de calitate foarte buna, pentru ca urma o salata extrem de aromata si aveam nevoie de ceva ce sa scoata in evidenta aroma carnii in sine, fara alte artificii.
Cat am lasat gratarul sa lucreze singurel in curte, am intrat in casa la adapost sa pregatesc salata.
Am taiat ceapa rosie in inele, morcovii in betisoare subtiri si leurda am lasat-o intreaga. Am adaugat uleiul, sarea si am amestecat bine. La final am presarat cateva boabe de piper rosu care, pe parcursul mesei, au fost suprize iuti neasteptate.
La mine a fost cam multa salata (sau carnea a fost asa de buna ca s-a mancat mai bine :)) si seara am servit-o cu cateva crutoane de paine si a fost o cina incredibila!
O rette recomandata de Ama in Bucatarie.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|