Timp de preparare:  - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de miel:
    capul, oase de miel 250 g zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina) leustean , loboda,stevie 1 ceapa 500 ml bors 1 lingura orez 100 ml smantana 1 galbenus 2 linguri ulei sare ( delikat)

Mod de preparare:
 

La ciorba de miel se folosesc in special partile osoase: capul de miel, oasele pulpelor, pieptul, gatul. Acestea se pun intr-o oala de 5 litri cu 2 litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa difuzeze in apa iar ciorba de miel sa iasa mai gustoasa. Intre timp se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga si zarzavatul tocat cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel impreuna cu apa in care au stat si 1 lingurita de sare.
Ciorba de miel se fierbe 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, se adauga orezul si dupa inca 15 minute, 1/2 litru de bors. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se gusta apoi de sare, se stinge focul si se adauga verdeata tocata -leustean, loboda, stevie.
 


O reteta propusa de: AURICA CALINIC (aurelya68)