Nelipsita Pasca cu branza de pe masa festiva de Pasti are nevoie de timp si dragoste ca sa iasa frumoasa. Reteta de pasca cu branza ce o folosesc de mult va voi prezenta-o cu drag si voi in continuare.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pasca cu branza:
Aluat:
faina- 550 gr
| lapte caldut – 250 ml
| zahar tos – 180 gr
| unt topit – 80 gr
| sare- un varf de cutit
| coaja de la o lamaie
| un pliculet de drojdie uscata – 5 gr
| galbenusuri -2
Umplutura:
branza de vaci – 500 gr
| zahar tos – 150 gr
| zahar vanilat – 1 pliculet
| rom – o fiola
| galbenusuri – 6 buc
| stafide – 100 gr
| gris- 20 gr
| smantana – 2 linguri
Pentru uns:
galbenus – 1
| lapte- 20 ml
| miere pentru uns pasca cu branza la sfarsit
Mod de preparare:
Recunosc ca aluatul pentru pasca cu branza l-am facut la masina de facut paine. Ingredientele enumarate le puneti in ordina urmatoare: laptele caldut, untul topit, galbenusurile, zaharul, sarea, coaja de la o lamaie, faiana si la final drojdia uscata. Alegem un program de framantare si dospire de aproximativ 1,20 min. Va iesi minunat va garantez. In cazul in care nu detineti o asemenea comoara, puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati timp de 20-30 min. Acoperiti bolul cu un prosop si lasati-l la dospit pentru 30 min-45 min.
In acest timp punem stafidele intr-un bol mic cu putina apa si 1/4 din fiola de rom. Le lasam pentru 30 min. sa se inmoaie, iar apoi le trecem prin strecuratoare.
Facem umplutura pentru pasca cu branza cu ingredientele enumerate mai sus pentru aceasta. Se mesteca usor, in mod circular, pentru a iesi cat mai pufoasa. Apoi adaugam si stafidele.
Pregatim o forma detasabila, o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina. Impartim aluatul in doua si o bucata o intindem intr-o forma rotunda si o punem pe fundul formei. Iar din cealalta bucata vom face modelul. Il impartim in doua si intindem din el doua fasii si le impletim in doua, ori trei cum va place. Il punem deasupra formei rotunde de aluat pe langa peretii formei. Lasam la dospit pentru 15 min.
Punem umplutura in interior. Ungem pasca cu branza cu compozita de lapte si galbenus. Incingem cuptorul la 180 de grade si punem pasca cu branza la copt pentru 50 de min, iar odata expirat timpul mai verificam daca este gata cu o scobitoare.
Cand scoatem pasca cu branza din cuptor, o putem unge cu putina miere pentru un aspect mai lucios. Se lasa un pic la racit, iar apoi o invelim in folie transparenta pentru a-si pastra aroma.
Asta a fost tot!
O reteta propusa de culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |