Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pasca cu branza:

Aluat:

    faina- 550 gr lapte caldut – 250 ml zahar tos – 180 gr unt topit – 80 gr sare- un varf de cutit coaja de la o lamaie un pliculet de drojdie uscata – 5 gr galbenusuri -2

Umplutura:

    branza de vaci – 500 gr zahar tos – 150 gr zahar vanilat – 1 pliculet rom – o fiola galbenusuri – 6 buc stafide – 100 gr gris- 20 gr smantana – 2 linguri

Pentru uns:

    galbenus – 1 lapte- 20 ml miere pentru uns pasca cu branza la sfarsit

Mod de preparare:

Recunosc ca aluatul pentru pasca cu branza l-am facut la masina de facut paine. Ingredientele enumarate le puneti in ordina urmatoare: laptele caldut, untul topit, galbenusurile, zaharul, sarea, coaja de la o lamaie, faiana si la final drojdia uscata. Alegem un program de framantare si dospire de aproximativ 1,20 min. Va iesi minunat va garantez. In cazul in care nu detineti o asemenea comoara, puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati timp de 20-30 min. Acoperiti bolul cu un prosop si lasati-l la dospit pentru 30 min-45 min.
In acest timp punem stafidele intr-un bol mic cu putina apa si 1/4 din fiola de rom. Le lasam pentru 30 min. sa se inmoaie, iar apoi le trecem prin strecuratoare.
Facem umplutura pentru pasca cu branza cu ingredientele enumerate mai sus pentru aceasta. Se mesteca usor, in mod circular, pentru a iesi cat mai pufoasa. Apoi adaugam si stafidele.
Pregatim o forma detasabila, o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina. Impartim aluatul in doua si o bucata o intindem intr-o forma rotunda si o punem pe fundul formei. Iar din cealalta bucata vom face modelul. Il impartim in doua si intindem din el doua fasii si le impletim in doua, ori trei cum va place. Il punem deasupra formei rotunde de aluat pe langa peretii formei. Lasam la dospit pentru 15 min.
Punem umplutura in interior. Ungem pasca cu branza cu compozita de lapte si galbenus. Incingem cuptorul la 180 de grade si punem pasca cu branza la copt pentru 50 de min, iar odata expirat timpul mai verificam daca este gata cu o scobitoare.
Cand scoatem pasca cu branza din cuptor, o putem unge cu putina miere pentru un aspect mai lucios. Se lasa un pic la racit, iar apoi o invelim in folie transparenta pentru a-si pastra aroma.

Asta a fost tot!

O reteta propusa de culinare.tv