Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru plachie de peste:
    1 bucata peste 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras rosu 2 rosii 2 linguri pasta de tomate sare piper 1 foaie de dafin 2 catei de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 50 ml vin alb 2-3 linguri ulei
Mod de preparare plachie de peste:

Pestele se curata si se taie in bucati mai mici. Se sareaza, apoi se trece prin faina si se prajeste in ulei pe ambele parti, timp de 1-2 minute. Se scoate si se lasa deoparte. In aceeasi tigaie se adauga ceapa taiata pestisori, morcovul taiat betisoare subtiri si ardeiul gras taiat cuburi. Se lasa la calit 10-15 minute, pana se inmoaie.

 

Se adauga usturoiul taiat feliute, rosiile tocate cuburi si pasta de tomate, vinul si zeama de lamaie. Se sareaza, pipereaza dupa gust si se adauga foaia de dafin. Se mai lasa pe foc pana scade putin apoi se trece amestecul intr-un vas termorezistent. Se aseaza deasupra bucatile de peste si se da vasul la cuptor pentru 20 min. Plachia se serveste calda, cu mamaliguta.
Sa aveti pofta!

O reteta recomandata de blogul truedelights!