7 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 40 share-uri

Pentru ca duminica sarbatorim Floriile si avem deslegare la peste, va recomand sa incercati o delicioasa plachie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru plachie de peste:

  • 1 bucata peste
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare plachie de peste:

Pestele se curata si se taie in bucati mai mici. Se sareaza, apoi se trece prin faina si se prajeste in ulei pe ambele parti, timp de 1-2 minute. Se scoate si se lasa deoparte. In aceeasi tigaie se adauga ceapa taiata pestisori, morcovul taiat betisoare subtiri si ardeiul gras taiat cuburi. Se lasa la calit 10-15 minute, pana se inmoaie.

Se adauga usturoiul taiat feliute, rosiile tocate cuburi si pasta de tomate, vinul si zeama de lamaie. Se sareaza, pipereaza dupa gust si se adauga foaia de dafin. Se mai lasa pe foc pana scade putin apoi se trece amestecul intr-un vas termorezistent. Se aseaza deasupra bucatile de peste si se da vasul la cuptor pentru 20 min. Plachia se serveste calda, cu mamaliguta.
Sa aveti pofta!

O reteta recomandata de blogul truedelights!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri