Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru plachie de peste:
- 1 bucata peste
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 2 rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura zeama de lamaie
- 50 ml vin alb
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare plachie de peste:
Pestele se curata si se taie in bucati mai mici. Se sareaza, apoi se trece prin faina si se prajeste in ulei pe ambele parti, timp de 1-2 minute. Se scoate si se lasa deoparte. In aceeasi tigaie se adauga ceapa taiata pestisori, morcovul taiat betisoare subtiri si ardeiul gras taiat cuburi. Se lasa la calit 10-15 minute, pana se inmoaie.
Se adauga usturoiul taiat feliute, rosiile tocate cuburi si pasta de tomate, vinul si zeama de lamaie. Se sareaza, pipereaza dupa gust si se adauga foaia de dafin. Se mai lasa pe foc pana scade putin apoi se trece amestecul intr-un vas termorezistent. Se aseaza deasupra bucatile de peste si se da vasul la cuptor pentru 20 min. Plachia se serveste calda, cu mamaliguta.
Sa aveti pofta!
O reteta recomandata de blogul truedelights!
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă