1 pahar de ulei
| 1 pahar de apa minerala
| 1 pahar de zahar tos
| 2 pahare de faina
| 1 plic de praf de copt
| 4 linguri de gem (am folosit de caise)
| 1 plic de zahar vanilat
| 1 lingurita de coaja rasa de lamaie.
Mod de preparare chec de post cu crema de portocale:
Eu am folosit un pahar de 150 ml pentru ca am avut o forma mica de chec; pentru o tava normala trebuie folosit un pahar de 200 ml la masurarea ingredientelor.
Se amesteca totul si rezulta o compozitie moale care se pune in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina, la foc potrivit sa se coaca. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor si se mai lasa 10-15 minute sa se racoreasca in forma, apoi se scoate pe un fund din lemn.
Crema: un pachet de margarina la temperatura camerei se mixeaza spuma cu 300 g zahar pudra. Dupa ce zaharul s-a omogenizat se adauga cate putin zeama de la o portocala si se amesteca de data asta cu o furculita, in aceeasi directie mereu, ca la maioneza, ca sa nu se taie. La urma se taie bucatele mici cateva felii de portocala si se amesteca prin crema.
De la checul racit complet se taie "capacul", se intinde crema (mie mi-a ajuns pentru doua checuri mici) apoi aveti doua variante de decor:
- "capacul" checului se faramiteaza si se presara peste crema
- daca va iese checul mai uleios - asa ca la mine - si nu puteti faramita "capacul", direct pe crema turnati o glazura de zahar ars, de caramel, de ciocolata, sau asa cum am facut eu, aplicati un strat de fulgi de nuca de cocos. Bucata de chec ramasa o veti servi dv. la cafea, dimineata :) (eu nu am avut ce servi, pt ca bucatile de deasupra au ajuns rapid in gura domnului D., care de mult dadea tarcoale checurilor :)) )
Apoi puteti portiona in felii, sau in prajituri patrate ori dreptunghiulare, dupa dorinta.
Iese asa de gustos, datorita bucatilor de portocala (dar pot fi orice fel de fructe - capsuni, caise, piersici, kiwi - orice fruct aromat care schimba gustul cremei de margarina) incat nici nu veti mai sti ca a fost o prajitura de post!
O reteta recomandata de Caietul cu retete!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|