Va propunem o delicioasa reteta de ficat de gaina pane cu piure de cartofi.
Dificultate: scazuta
Ingrediente necesare pentru ficat de gaina pane cu pireu de cartofi:
1/2 kg ficatei
| 3 oua
| 2-3 linguri de faina alba cernuta
| sare
| piper negru macinat
| alte 3 linguri de faina( in care tavalim ficatul pt a absoarbe apa care a mai ramas, altfel s-ar putea sa sara uleiul la prajit),
| ulei pt prajit.
Pt pireu:
4 sau 5 cartofi mari
| 1 lingura de unt
| sare
| 1 lingurita de zahar
| cateva linguri de lapte (3-4 pt a subtia pireul)
Mod de preparare:
Am inceput cu spalatul ficatului in cateva ape, l-am lasat la scurs in strecuratoare vreo 10 minute. In acest timp am curatat, spalat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa rece cu sare. I-am lasat sa fiarba la foc domol, din momentul in care au inceput sa fiarba. Dupa fierbere, i-am scurs de apa, i-am pasat bine cu dispozitivul pt pireu, am adaugat untul, zaharul, am amestecat bine si am subtiat cu cateva linguri de lapte sa nu fie foarte vartos.
In timp ce au fiert cartofii, am pregatit ficatul pane. Am presarat sare si piper peste ficat, l-am amestecat sa se condimenteze uniform, apoi fiecare bucata de ficat se tavaleste prin faina sa se absoarba umezeala, dupa care se tavaleste printro compozitie de consistenta unei smantani fluide, care se pregateste astfel: cele 3 oua se bat bine, adaugam faina cernuta si putina sare, amestecam totul bine. Prajim fiecare ficatel in ulei incins, la foc potrivit, pe ambele parti, apoi il lasam la scurs pe un servetel de hartie.
Se servesc ficateii cu pireu de cartofi si castraveti murati sau salata de sfecla rosie.
Blogul Dulcesarat va propune si alte retete delicioase!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |