O reteta sanatoasa ce poate fi preparata si in zilele in care tineti post.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru orez salbatic cu legume:
Orez
½ cana orez salbatic
| 2 cani apa
| 1 lg sare
| 2 Lg mix de condimente
| Se pun la inmuiat pentru 48h
Sos de legume
1 ardei
| 1 rosie
| 2-3 cuburi telina si patrunjel
| 1 varf cutit cimbru
| 1 varf cutit de patrunjel tocat
| 3 Lg ulei presat la rece
| 2 catei usturoi
| ½ lg miere
| sare dupa gust
Mod de preparare orez salbatic cu legume:
Toate se proceseaza in robot sau blender.
Atunci cand orezul “infloreste” inseamna ca este destul de moale pentru a fi consumat. Mare atentie fiindca are un gust puternic, atat raw cat si fiert. Unii oameni il suporta, altii nu, si de aceea va recomand sa incercati reteta in cantitate mica.
Vegetalele proaspete, mai exact rosiile sau ardeii, sunt scumpi in perioada aceasta si foarte chimici. Daca pe timp de vara/toamna v-ati facut provizii de rosii, ardei, vinete si dovlecei pe care i-ati uscat in deshidrator sau cuptor, acum va veti putea bucura de o reteta cu gust de vara. Daca legumele sunt uscate sub 40°C, acestea de regula isi pastreaza in mare parte gustul specific si nutrientii, chiar si dupa un an de la uscare.
Pentru demonstratii culinare raw vegan vizionati episoadele saptamanale ce apartin show-ului Ligia’s Kitchen, apasati aici.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |