Carnea este mult mai frageda, iar legumele isi pastreaza aromele ramanand usor tari, iar culoarea se schimba doar putin.
Dificultate: redusa
Pentru aceasta reteta de Copanele de pui cu ardei in trei culori la wok aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
copanele – 800-1000 gr
| ardei rosu- 1 buc
| ardei galben – 1 buc
| ardei verde- 1 buc
| dovlecel – 1 buc
| cimbru – 1/2 lingurita
| piper alb – un varf de cutit
| sare dupa gust
| maghiran – 1/4 lingurita
| ulei – 1 lingura
Modul de preparare:
1. Tigaia wok este dintr-un material destul de subtire se incinge rapid si toate ingredientele adaugate raman suculente si aromate. Prea multe mirodenii nu sunt necesare, deoarece acestea isi vor pastra gustul propriu.
Petru inceput, punem tigaia la incins si adaugam lingura de ulei. Adaugam copanelele spalate si curate. Le lasam asa 5 minute si le amestecam din cand in cand pana se calesc putin.
2.Apoi facem o magieeee! Am invatat-o de la Jamie Oliver. Decupam din hartie de copt un cornet cre se desface si devine un capat. Sub acest capac de hartie carnea va ramane frageda, iar toata apa ce s-ar evapora in mod normal, ramane acolo si patrunde carnea in intregime. Un patrat din hartie de copt il indoim colt la colt si tot asa pana se aseamana cu un cornet, apot taiem varful asa cum se vede in poza si desfacut va deveni un capac rotund din hartie. Il punem deasupra, turnam 1/2 cana cu apa si asteptam 20 de min.
3. Intre timp curatam ardei, si ii taiem julien. Dovlecelul spalat si sters il taiem rondele apoi in doua sau patru. Putem pregati si garnitura. Dupa ce expira cele 20 min. punem si legumele deasupra, asezam capacul din hartie. Adaugam si condimentele, mirodeniile. Lasam inca 5-7 min, inchidem aragazul si cina este gata alaturi de un risotto cu ciuperci, ori orez cu morcov si curry.
Noua nu ne ramane decat sa va uram pofta mare si buna!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|