Aceasta prajitura cu visine am vazut-o cel mai adesea facuta cu blat de pandispan, dar varianta ei traditionala este ceva mai rustica. Eu va recomand cu mare drag sa incercati si varianta asta.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu visine:
1 borcan de 800 gr de visine fara samburi
| 25 gr faina alba
| 16 linguri de unt
| 200 gr zahar
| 3 linguri coniac
| 1 lingura extract de vanilie
| 1 ou
| 420 gr faina integrala
| 1 lingura praf de copt
| 1 varf de lingura de sare
| 200 gr lapte
Mod de preparare prajitura cu visine:
Intr-un vas amestecati faina alba cu cea integrala si cu praful de copt.
Separat, bateti bine untul cu zaharul. Incorporati si oul, coniacul,vanilia si laptele.
In amestecul lichid adaugati treptat faina amestecata pana se formeaza aluatul.
Aluatul obtinut la final se toarna intr-o tava (eu am folosit-o pe cea a aragazului) tapetata cu hartie de copt.Se presara cu visinile scurse de sirop si se pune la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste usor.
O reteta recomandata de Amainbucatarie.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|