4 / 6

Suc de sfecla rosie, morcov si mar

Dificultate: medie

Ingrediente pentru suc de sfecla, morcovi si mere (pentru 2 persoane)

  • 3 morcovi mari sau 4 morcovi mici
  • 1 sfecla rosie medie
  • 1 mar mare sau doua mai micute, din piata
  • Sucul de la o jumatate de lamaie sau o lime

Mod de preparare suc de sfecla rosie, morcov si mar:

Daca suportati gustul, puteti adauga si o bucatica de ghimbir in storcator, pentru a imbogati valoarea nutritiva si aroma sucului proaspat.

Adaugati toate ingredientele in stocator si mixati.

Este foarte important sa beti sucul imediat dupa ce a fost stors, pentru a beneficia la maxim de calitatile nutritive. Asa cum spuneam mai sus, chiar daca incarcatura benefica nu se pierde complet, dupa cateva minute de la stoarcere, nutrientii incep sa oxideze. Sucul se consuma ca atare, fara a adauga zahar. Il puteti eventual dilua cu apa plata sau filtrata, insa nu adaugati sub nici o forma zahar.

Sucul se bea pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun, pentru a lasa nutrientilor timp sa fie absorbiti prin intestinul subtire.

In perioada rece, cand nutrientii proaspeti sunt foarte rari, cand pielea este tot timpul acoperita si respira mai greu, si cand consumam multa mancare gatita, ar trebui sa preparam acest suc in fiecare zi, pentru a ne asigura necesarul de nutrienti de buna calitate, si pentru a ajuta organismul in procesul natural de detoxifiere.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul blogculegume.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri