Timp de preparare: 10 min

Ingrediente necesare pentru salata de andive:
    500 gr andive proaspete 200 gr miez de nuca intreg 2 portocale

Pentru salsa:

    2 linguri de miere 1 lingura de aceto balsamico 4 linguri de ulei din samburi de struguri 1 praf de ghimbir 1 praf de sare (dupa gust) un praf de nucsoara 1 praf de cardamom (optional)
Cum se prepara salata de andive?

1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;
2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.

Mic secret: Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.

Pe blogul Lumea Culinara gasiti si alte retete gustoase.