Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de urzici:
    1 punga de urzici o ceapa mica 2 catei de usturoi 1 lingura faina 2-3 linguri de ulei sare, piper
Mod de preparare mancare de urzici:

Pentru ca urzicile scad foarte mult la fiert, e bine sa aveti o cantitate destul de mare (vreo 3 pungi), ca sa intelegeti de ce munciti si sa va iasa mai mult de o portie jumate.

Mai intai rugati frumos pe cineva dragut sa accepte benevol sa se urzice si sa le spele bine de tot, curatandu-le de alte plante care se intampla sa mai fie printre ele.
Punem pe foc o oala de vreo 5-7 litri umpluta pe jumatate cu apa. Adaugam putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam urzicile si le fierbem vreo 15 - 20 de minute. Strecuram urzicile si pastram apa in care au fiert. Cam o cana o vom folosi la mancare, iar restul este foarte buna de baut.
Calim ceapa tocata marunt, udand-o din cand in cand cu 1-2 linguri de zeama de la urzici. Tocam urzicile si le frecam bine cu 1-2 linguri de faina. Cand ceapa este aproape gata, adaugam urzicile si inca putin lichid. Lasam sa fiarba inca vreo 10 minute, completand zeama daca scade. La sfarsit potrivim gustul cu sare, piper, aruncam 2 catei intregi de usturoi si optional, putin marar tocat.

Servim urzicile cu oua ochiuri si/sau mamaliga, in orice combinatie va place .

Accesand blogul Bucataria Furnicutilor veti descoperi si alte retete interesante.