1 iepure transat
| 3-4 rosii
| 2 cepe albe
| 1 pahar vin alb demisec
| 3 linguri pesmet
| 5 linguri mustar cu boabe
| 100 ml ulei de masline
| 5-6 catei de usturoi
| patrunjel
| cate o jumatate lingurita de rozmarin uscat, oregano, busuioc
| sare, piper
Mod de preparare friptura de iepure:
Amestecam mustarul cu 3-4 linguri de ulei, ungem temeinic fiecare bucata de carne si le lasam la frigider vreo jumatate de ora. Pastram 1-2 linguri din amestecul de mustar pentru ca-l vom folosi si mai tarziu.
Asezam iepurele in tava unsa cu cateva linguri de ulei si presaram pe deasupra condimentele. Acoperim vasul si dam la cuptor, la 180 de grade pentru vreo ora si jumatate.
De vreo doua ori in acest timp scoatem tava si ungem bucatile de carne, pe fiecare parte, cu restul de mustar. Dupa cam 40 de minute, adaugam 4-5 catei de usturoi si lasam friptura sa se rumeneasca fara capac, iar daca, pe parcurs, lichidul scade prea mult, adaugam putina apa.
Separat, amestecam pesmetul cu 2-3 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi pisat si mult patrunjel tocat marunt. Decupam cotorul rosiilor, le taiem pe la mijloc, iar pe fiecare punem 1-2 linguri de pesmet. Le asezam intr-o alta tava, turnam putina apa pe langa ele, si le punem la cuptor, in acelasi timp cu iepurele.
Rosiile nu stau prea mult la cuptor, cam 20 - 30 de minute, pana se rumeneste putin capacul de pesmet, iar rosiile se inmoaie putin.
Cat restul bunatarilor stau la cuptor, ne ocupam de sosul de ceapa. Pentru acesta, tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei pana incepe sa se rumeneasca. Tunam vinul, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mediu pana cand scade lichidul.
Asezam pe farfurie cateva bucati de carne, jumatati de rosii si cateva linguri de sos de ceapa. O friptura foarte aromata, cu o garnitura deosebita, perfecta pentru o masa festiva, care se potriveste foarte bine cu un vin alb .
Va invitam pe blogul bucataria furnicutilor pentru a descoperi si alte retete gustoase!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|