5 carti utile pentru cei care vor sa exceleze in arta culinara

Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun

Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun

1 / 5

„Nici nu va pot spune cat de mult am visat sa scriu aceasta carte. Este cea mai grozava carte pe care am realizat-o vreodata si m-am straduit sa iasa o lucrare clasica si moderna in acelasi timp, valabila azi si pentru totdeauna. Indiferent daca sunteti student, un cuplu de tineri, un bucatar cu experienta sau un incepator in domeniu, va stau la dispozitie o sumedenie de retete simple si accesibile, cu care ii veti da gata pe membrii familiei si pe oaspeti. Cartea contine si informatii despre echipamentele de care consider ca aveti nevoie in bucataria dvs., sfaturi despre cum sa recunoasteti si sa gatiti diferite tipuri de carne, precum si sugestii privind cumpararea unor produse de cea mai buna calitate. Avand in vedere faptul ca se consuma din ce in ce mai multe alimente gata prelucrate, e trist ca oamenii nu mai au suficienta incredere in ei ca sa gateasca. Acum e momentul sa va afirmati si sa duceti mai departe fantastica dvs. mostenire culinara!

Si stiti ceva? De vreme ce oricum o sa mancati de trei ori pe zi tot restul vietii dumneavoastra, poate n-ar fi rau sa invatati sa gatiti bine si cu placere! Asa ca suflecati-va manecile si lasati-ma sa va ajut.

P.S. Apropo, ar trebui sa va bucurati ca ati cumparat aceasta carte, deoarece fiecare banut rezultat din vanzarea ei va fi investit in a-i instrui si inspira pe tinerii defavorizati din toata lumea sa-si faca o cariera in domeniul culinar prin intermediul fundatiei Fifteen. Va multumesc din partea lor.“

Carte disponibila la Elefant
 

 Meniul perfect - Gordon Ramsay

Meniul perfect - Gordon Ramsay

2 / 5

O colectie fantastica, alcatuita din 52 de meniuri, cate unul pentru fiecare saptamana a anului, pe care le poti combina in fiecare zi, in 140 000 de feluri diferite.

O modalitate de prezentare inteligenta si cu totul inedita, care iti va permite sa alegi si sa potrivesti retetele, astfel incat sa le ai pe toate in fata ochilor in timp ce gatesti.

Cele 156 de retete, gustari, feluri principale si deserturi, insotite de peste 30 de garnituri si fonduri, iti ofera o selectie a celor mai fascinante mancaruri din lumea intreaga.

Din bucataria italiana si cea frantuzeasca pana in cea marocana sau cea mexicana, est-asiatica sau din Orientul Mijlociu, cu arome din fiecare anotimp, cu siguranta vei gasi ceva pe gustul tau! Iar fotografiile iti vor lasa gura apa!

Carte disponibila la Libris online

Bucatele noastre - Horia Virlan

Bucatele noastre - Horia Virlan

3 / 5

Cartea contine retete ale unor preparate care au fost culese de autor in calatoriile prin tara, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sau “furate” de la cate o gospodina priceputa, dar toate au fost testate de Horia Virlan in bucatarie, iar marea majoritate a preparatelor a suferit modificari in ceea ce priveste componenta ingredientelor si a tehnicilor culinare.

Ingredientele si condimentele sunt cele comune, pe care le gasim in orice magazin, super market sau piata. Autorul nu a dorit sa impopotonez retete gatite de mamele si bunicile noastre cu ingrediente “fancy”, doar din dorinta de ale face cat mai interesante, Horia Virlan considerand ca o bucata de carne de calitate, insotita de o leguma proaspata, nu are nevoie de mare ajutor din partea condimentelor, ci doar de un mod corect de a fi pregatite.
 

Disponibila online la Elefant

Gateste cu pasiune - Nigella Lawson

Gateste cu pasiune - Nigella Lawson

4 / 5

Cartea care nu ar trebui sa iti lipseasca din bucatarie! Include 190 de retete ilustrate, usor de preparat, simple si ieftine, pentru orice ocazie: 60 de retete expres, ce pot fi realizate in mai putin de 30 de minute, retete elaborate, pentru weekenduri si ocazii speciale, sau prajituri si fursecuri irezistibile – o vei g si, cu siguranta, pe cea de care ai nevoie.

Vei descoperi placerea de a gati in ritmul traditional al bucatariei, preparand retete delicioase, ce iti vor face viata mai putin complicata si mai placuta.

Carte de retete disponibila la Litera online

 1001 retete culinare. Ghid international de gastronomie

1001 retete culinare. Ghid international de gastronomie

5 / 5

Un periplu gastronomic pe cele sapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce tine de arta culinara si nu numai... Mancarea noastra de toate zilele este o necesitate, dar si o arta. Mancarea e cultura in egala masura cu un spectacol sau cu o carte. Iar atunci cand cartea este despre mancare, e o intalnire inedita, care nu trebuie ratata.

1001 de retete culinare e o ciocnire de culturi si civilizatii gastronomice. Ea se rasfoieste si se gateste, se citeste si se gusta, printre savori, pofte, delicii si experimente. Un volum pantagruelic ca o vesnica si irezistibila invitatie la masa... Veti gusta preparate picante vandute pe strazile din Indonezia, supe de peste servite in elegantele restaurante pariziene, paste facute de gospodinele din Toscana sau faimoasele branzeturi olandeze. Fiecare fel de mancare este prezentat amanuntit, trimitandu-va in locul din care provine, aratandu-va cum a evoluat in timp si, bineinteles, invatandu-va sa o preparati, cu ajutorul celor mai bune ingrediente.

Disponibila online la Elefant

Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun
 Meniul perfect - Gordon Ramsay
Bucatele noastre - Horia Virlan
Gateste cu pasiune - Nigella Lawson
 1001 retete culinare. Ghid international de gastronomie

Rezumat

Daca esti pasionata de arta culinara si iti place sa descoperi, dar mai ales sa experimentezi retete din lumea intreaga, iti prezentam 5 carti care iti vor imbogati cunostintele gastronomice. Colectioneaza-le in biblioteca ta!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri