Un desert rapid, bun de preparat in zilele de post.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosi de post:
500 g faina
| 1 cub drojdie cruda Pakmaya
| 150 g zahar
| 100 ml ulei
| 250 ml apa calda
| 1 praf de sare
| coaja rasa de la o portocala
| 2 fiole esenta de rom
| 2 pachete zahar vanilat pudra de la Dr Oetker
Mod de preparare gogosi de post:
Se cerne faina intr-un lighean incapator. Se face un loc la mijloc si se pune drojdia frecata cu o lingurita de zahar, zaharul, apa, uleiul, sarea, esentele si coaja de portocala. Se face o coca tare, buna de intins care se framanta cel putin 10 minute. Se lasa la crescut 20 de minute. Se intinde o foaie groasa de jumatate de centimetru. Se taie cu paharul discuri potrivit de mari. Se incinge uleiul bine. Se prajesc pe amandoua partile. Se scot pe o hartie absorbanta. Se pune zaharul pudra intr-o farfurie adanca si se amesteca cu 2 linguri de zahar tos. Se da fiecare gogoasa prin zahar.
Pe blogul loculundescriu.blogspot.com gasiti si alte retete delicioase.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|