Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosi de post:
    500 g faina 1 cub drojdie cruda Pakmaya 150 g zahar 100 ml ulei 250 ml apa calda 1 praf de sare coaja rasa de la o portocala 2 fiole esenta de rom 2 pachete zahar vanilat pudra de la Dr Oetker
Mod de preparare gogosi de post:

Se cerne faina intr-un lighean incapator. Se face un loc la mijloc si se pune drojdia frecata cu o lingurita de zahar, zaharul, apa, uleiul, sarea, esentele si coaja de portocala. Se face o coca tare, buna de intins care se framanta cel putin 10 minute. Se lasa la crescut 20 de minute. Se intinde o foaie groasa de jumatate de centimetru. Se taie cu paharul discuri potrivit de mari. Se incinge uleiul bine. Se prajesc pe amandoua partile. Se scot pe o hartie absorbanta. Se pune zaharul pudra intr-o farfurie adanca si se amesteca cu 2 linguri de zahar tos. Se da fiecare gogoasa prin zahar.

Pe blogul loculundescriu.blogspot.com gasiti si alte retete delicioase.