3 / 4

Salata de sparanghel cu carnati si crutoane

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de sparanghel cu carnati si crutoane:

  • 1 legatura sparanghel
  • 3 carnati cabanos (cam 200g)
  • 1 cana crutoane (aprox 100g)
  • 50g migdale
  • conserva de fasole de 400g (mixta sau simpla)
  • 3 linguri ulei de masline (aromat cu ardei iute)
  • sare si piper

Mod de preparare salata de sparanghel cu carnati si crutoane:

Salata se face imediat, cat ai zice "asparagus" si incepem prin a pune la scurs fasolea.
Apoi spalam sparanghelul si curatam partea de jos cu curatatorul de legume, daca este mai fibroasa. Fiecare tulpina de sparanghel o taiem in bucatele de 2-3cm. La fel taiem si cabanosul.
Uleiul il incingem in wok, sau o tigaie incapatoare si cu capac. Calim 1-2 minute bucatile de carnati, apoi adaugam sparanghelul si mai calim 2-3 minute, fara capac. Aruncam in wok crutoanele si migdalele, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute la foc maricel, amestecand din cand in cand.
Luam de pe foc, punem fasolea, condimentam cu sare si piper, in functie de cat sunt de picanti si carnatii. Salata poate fi servita calda, dar e la fel de buna si rece, si are aproximativ 200 calorii la 100 de grame.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri