2 / 4

Tarta cu Sparanghel

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu sparanghel:

  • 100 g unt
  • 170 g faina
  • 75 g + 125 g cascaval dat pe razatoare
  • 200 ml lapte
  • 6 oua
  • 200 g sparanghel
  • sare, piper

Mod de preparare tarta cu sparanghel:

Pregatim aluatul din faina si untul taiat cubulete, pe care le amestecam cu degetele, pana obtinem ceva ce seamana cu firmituri. Adaugam cele 75 g cascaval razuit pe razatoarea mica si amestecam. Adaugam 3 - 4 linguri de apa rece si framantam cateva secunde, pana aluatul se formeaza. Asezam aluatul intr-o folie si lasam la frigider 10 - 20 de minute.
Dupa ce s-a intarit suficient cat sa putem modela, scoatem aluatul de la frigider si il intindem in tava. Pe o suprafata tapetata cu faina folosim la inceput sucitorul, iar apoi il aranjam in tava. Dam din nou la frigider pentru 20 de minute.
Asezam peste aluat hartie de copt peste care presaram fasole uscata si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute. Dupa acest timp indepartam hartia de copt si mai lasam la cuptor 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura: batem ouale si le amestecam cu laptele, putina sare si piper. Sparanghelul il spalam, il curatam, taiem partea mai fibroasa de jos si il taiem bucati de 2-3 centrimetri.
Scoatem aluatul de la cuptor, presaram jumatate din cascaval, apoi asezam betigasele de sparanghel, turnam amestecul de lapte si ou, iar pe deasupra presaram restul de cascaval.
Lasam la cuptor pana se rumeneste, cam 35 - 40 de minute. Tarta o putem servi calda sau rece si are 195 calorii la 100 de grame.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri