Va recomandam o reteta delicioasa de placinta de post cu ciuperci si tofu afumat.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare placinta de post cu ciuperci si tofu afumat:
400 g faina
| 1 cub drojdie cruda Pakmaya
| 2 lingurite de zahar
| 1 praf de sare
| 1 cana de apa calda
| 1 ceasca de ulei
Umplutura:
1 conserva de ciuperci taiate de 400 g
| 2 lingurite de mustar
| 1 lingurita de hrean
| 100 g ketchup
| 1 cutiuta tofu afumat
| cimbru
Mod de preparare:
Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu zahar, sarea, uleiul, si apa calda si se framanta o coca tare. Se imparte in doua si se lasa la crescut 30 min. Se intind doua foi de marimea formei de placinta. Se unge forma cu ulei. Se pune prima foaie si se rididca pe marginile formei. Se unge cu mustarul frecat cu o lingurita de hrean. Se face deasupra o grila de ketchup. Se pun ciupercile uniform pe toata suprafata si tofu taiat cubulete. Se presara cimbru. Cel de la pliculete nu este bun pentru ca nu mai are nicio aroma. Luati din cel uscat din piata. Se acopera cu a doua foaie si se lipesc cele doua foi pe aducand marginile celei de dedesubt peste cealalta si apasand cu degetele. Se unge pe deasupra cu ulei. Se presara cimbru din belsug. Se da la cuptor pana cand daca ridicam cu o furculita placinta vedem ca fundul este bine rumenit.
Se poate umple si cu varza calita si cu marar. Daca nu e post se serveste calda cu smantana.
Pe blogul loculundescriu.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |