Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele din conopida:
    1 conopida mica cruda zeama de la jumate lamaie 6 Lg seminte in inmuiate timp de 2h 2 Lg fulgi drojdie* sare dupa gust 2 Lg ulei 2 cani faina nuca macinata sau din migdale pentru final
Mod de preparare chiftele din conopida:

* Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la pliculete pentru cresterea aluatului. Sunt chiar fulgi precum cei de cartofi, de drojdie inactivata.

Primele 5 ingrediente se amesteca si se lasa pentru 5 minute sa se patrunda. Vara compozitia aceasta va fi mai lichida, din cauza ca toate sunt mai bine hidratate decat iarna. Compozitia se va lasa la scurs intr-o sita emailata sau se va stoarce cu mana. Daca tot nu s-a mai inchegat, atunci se va mai adauga 1-2 cani faina de migdale/nuci sau faina din seminte de floarea soarelui. Se formeaza chiftelele dupa care se dau prin faina de nuca.

Pentru retete culinare raw vegan vizionati episoadele ce apartin show-ului Ligia’s Kitchen.